Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

csillag csoport

 
„Maradj hűséges a téged szeretőkhöz, igazságos a tiszta szívűekhez!” (Zsolt 36,11)

Márta Hajnalka - óvónő

Agócs Noémi - óvónő

Ladányi Krisztina - dajka

    Nagycsoportunk a 2022/23-as tanévben 22 gyermekkel indította el az évet. 17 fiú, és 5 lány a csoportunk összetétele.

   A gyermekek számára esztétikus, szeretetteljes, derűs, nyugalmat árasztó környezet megteremtésére törekszünk, mely inspirálóan hat a gyermekek tevékenységére és hangulatára. Munkánk során fontos számunkra, hogy a szülők támaszt és segítőtársat találjanak bennünk gyermekeik neveléséhez.

   Célunk, hogy a gyermekek találják meg helyüket a csoportban, élvezzék, hogy a csoportnak a tagjai, ahol mindig várják és szeretik őket valamint megmutathatják és kibontakoztathatják egyéniségüket, egyéni képességeiket. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy szabadon válasszák meg azt a tevékenységet, amelyhez éppen kedvet éreznek, ezzel is elősegítjük, hogy jól érezzék magukat. A gyermekek pozitív tulajdonságaiknak, jó képességeiknek kiemelésével, dicsérettel, pozitív megerősítéssel erősítjük önbizalmukat, pozitív énképüket. A gyermekek érdeklődésére, kíváncsiságára alapozva játékos tapasztalatszerzés útján, változatos, komplex tevékenységekben bővítjük a már meglévő ismereteiket, valamint fejlesztjük a kognitív képességeiket. Ezeken keresztül a gyermekeket megismertetjük a természeti és társadalmi környezetükkel, így képesek lesznek eligazodni az őket körülvevő világban.

    A keresztény lelki nevelés feladatainak megvalósítására lehetőséget biztosítunk a spontán pedagógiai helyzetek megoldásában. Napi rendszerességgel csendes perceket tartunk, amelynek célja többek között az elcsendesülés, megnyugvás, valamint Isten szeretetére, egymás megértésére nevelés.